Meer van Alzheimer Nederland

Alzheimer Experience

  • 501
Specifications
Subcategorie Veiligheid
Type interactievevideo
Tijdsduur 2-uur
Taal Nederlands
Doelgroep Leken
Link -
Description

Doelinlevingsvermogen bijbrengen aan de zorgverlener. De Alzheimer Experience heeft tot doel deze kennis- en begripskloof te versmallen.

Format – Het is een gratis, online, interactieve mediaproductie, waarin het leven van een persoon met Alzheimer gevolgd wordt, gezien door de ogen van de patiënt zelf. Het verhaal is opgebouwd rondom 22 gefilmde scènes waarbij wordt gefocust op belevingen die typisch zijn voor mensen met Alzheimer. De scènes zijn sterk emotioneel geladen, waardoor een grote impact bij de kijker teweeg gebracht wordt.

De Alzheimer Experience heeft een unieke feature: Het is multi-perspectief. Op elk moment kan de kijker het perspectief selecteren van een willekeurig persoon binnen een scène. Het beeld verschuift dan direct naar het perspectief van de gekozen persoon, waarbij men ook de gedachten van die persoon hoort. Op deze manier kunnen we heel duidelijk het verschil in beleving van de realiteit laten zien, en hoe deze verschillen leiden tot conflicten en onbegrip.

Advies – Aan het einde van elke scéne kan de speler gesproken uitleg krijgen wat hij in de scéne gezien heeft en hoe dit aan de ziekte relateert. Er is ook een uitgebreidere informatiedatabase beschikbaar binnen de Alzheimer Experience

Klik hier om deze les te volgen.

Related Listing